Zones d’influència

Adase abarca les zones de Barcelona amb més encant

No t’ho pensis

Escull la teva zona i muda’t

GRÀCIA

Únic en la seva espècie. Extraordinari, rar o excel·lent. Així defineix la RAE el terme singular. I així és el barceloní barri de Gràcia. Aquí és possible trobar-se una bodega i que un paisà entri amb una garrafa de cinc litres per emplenar-la amb vi que surt d’unes aixetes que pengen de la paret. És factible, tan sols un parell de carrers més amunt, menjar en un restaurant etíop o apuntar-se a un taller de mosaics impartits per una simpàtica francesa.

També podem fer-nos un volt per una galeria d’art que en realitat és un mostrari d’una empresa de rehabilitació d’edificis antics i on, a més, desenvolupen tallers gastronòmics. Pot ser, fins i tot, el lloc on escapar-se de la bullícia de l’agitada Barcelona i passejar entre tranquils carrers que semblen tretes d’una vila de províncies. Si alguna d’aquestes opcions no ens ha convençut, pensem que en aquest enclavament trobarem boutiques de dissenyadors independents properes al mercat de tota la vida, cinemes en versió original, temptacions artístiques modernes i atrevides però que busquen la proximitat amb el públic del carrer, el barri gitano, la rumbera placeta del Gat Pérez, etc. Aquestes i moltes altres possibilitats fan de Gràcia allò que comentàvem, un lloc com a mínim singular, un univers particular dins de la Barcelona del segle XXI.

GUINARDÓ

En el Nord del centre de Barcelona, ens trobem amb Guinardó, on arriba l’L4 de metre, com les Línies TMB 39-55-32 entre unes altres. Guinardó és molt diferent d’altres districtes de Barcelona, ja que està en zona de mitja muntanya. Això significa que el districte d’Horta-Guinardó té un munt de carrers molt empinats i moltes zones verdes, com el Parc de Collserola. Horta-Guinardó ho formen els barris d’Horta, el Guinardó, el Carmel, Vall d’Hebron, La Clota i La Font d’en Fargues.

Horta-Guinardó es divideix per una vall i està envoltat de muntanyes i pujols, per tant es pot dir que és un lloc interessant en si. Per descomptat hi ha zones més interessants que unes altres i definitivament, la qual cosa que no pots perdre’t és el Parc del Laberint d’Horta, que es divideix en dos jardins: el jardí neoclàssic i el jardí romàntic. La veritable atracció aquí és el laberint del jardí neoclàssic, en arribar al centre d’aquest, trobaràs una escultura d’Eros (déu grec de l’amor) i en sortir del laberint trobaràs un bonic estany. Les persones que no tenen molta relació amb la naturalesa, també es trobaran a gust aquí. Actualment, podem dir, que és un barri tranquil, sense excés de visites turístiques, amb zones verdes i edificis de pisos; una zona perfecta per descansar i desconnectar de l’aclaparament de la vida urbana.

HORTA

És el barri més autèntic de la ciutat i necessita la vostra ajuda perquè ho sàpiga tothom. Està prop de Collserola, fa més fresc i es diu… Horta! Us descobrim les meravelles d’aquest barri amb aroma a poble, que avui dia encara manté un fort sentiment d’identitat.

El districte d’Horta-Guinardó està situat en el nord-est de Barcelona, entre Gràcia i Nou Barris, en una àmplia vall tancada, envoltat de pujols i muntanyes. Al nord es troba el parc de Collserola. En els seus orígens, el centre d’aquest barri era la Vila d’Horta i, a poc a poc, va anar creixent amb la urbanització de la zona.

Són molts els motius pels quals viure aquí, els seus serveis i els millors llocs on poder comprar. Si ets estudiant, també t’interessarà conèixer on estan les biblioteques, les zones verdes i els llocs on practicar esport.

SAGRADA FAMÍLIA

És una zona residencial bastant tranquil·la, amb una estructura típica de l’Eixample, molt bé comunicada però amb un continu anar i venir de vides. Està envoltat de monuments modernistes com l’Hospital Sant Pau i parcs preciosos per relaxar-se. És un bon lloc per viure molt bé comunicat i amb magnífiques zones verdes. Té una gran oferta de col·legis i serveis per a una vida en família!